JenteSkills samling 3 – dag 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Endelig tid for JenteSkills igjen, dag en, på samling tre. Masse folk som møtte opp, 65 stykker fordelt på mange ulike klubber og fra mange ulike steder. Spillere fra Odda, Os, Askøy, Sotra, Loddefjord, Mathopen og Olsvik. Totalt så er det faktisk 75 registrerte deltakere på JenteSkills.

Som vanlig kjører vi i to økter per dag på JenteSkills. Første del består av oppvarming og fire ulike stasjoner, som spillerne da skal innom. På disse fire ulike stasjonene så er det aktiviteter som vi mener at fremtidens fotballspillere trenger å ha, for å kunne nå et høyt nivå i fremtiden. Dersom spillerne mestrer disse ferdighetene, som vi øver på, på de ulike deløvelsene, mener vi at de vil få et langt større glede og utbytte av fotballspillet.

På stasjon 1 med Jan Ove Sæbø, hadde vi teknikk. Hvor det også ble lagt inn andre momenter, som å øve seg på å bruke øynene, blikk, orientere seg, ha oversikt over situasjoner, slik at man har god oversikt over det store bildet, når man bruker disse tingene i spill og kampsituasjoner.

Hos Gisle Andersen var det spill to lag mot hverandre, ganske stort område, for å gjør det nokså kamp likt. Jobber videre med første angripes valg og handlinger, bevegelse rundt ball fører, kroppsstilling når vi tar imot ballen, holde ballen i laget og i tillegg hvordan vi organiserer oss forsvarsmessig. Da jobber vi ofte med første forsvarer og hvordan andre forsvarer må forholde seg til de valgene første forsvarer gjør.

Hos Rune Sulen jobber vi videre med pasninger og bevegelser. Fortsatt fokus på de momentene vi har hatt på denne stasjonen tidligere og i tillegg har vi lagt inn avslutninger. Øve på å score mål, pasninger med kvalitet, bevegelser for gjøre seg spillbar og presisjon i avslutnings øyeblikket.

Hos Lina Forthun og Petter Bakke var det fokus på overtalelse spill. Hvordan utnytte det angreps messig og hvilke valg og løsninger forsvarsspillet bør foreta i undertall.

Gøy å se spillerne i aktivitet og hvor kjapt de tar tips, råd og innspill, og begynner å gjøre noe med det. Mye god læring og utvikling hos ivrige fotballspillere.

Plutselig ble klokka 12:00 og da var det tid for lunsj, sosialt samvær, ladet opp og slappe av litt. Være litt sammen og kose seg med god mat, som er levert av Rema 1000 Drotningsvik 🙂

Del to på JenteSkills starter alltid med cirka en halv time med oppvarming og skadeforebyggende aktiviteter. Deretter deles det inn i lag på de ulike gruppene de er i og så spilles det kamper resten av treningen. Så det blir nesten 1 time med spill på stor bane. Perfekt i forhold til å æve litt på relasjoner, få ut de tingene vi har øvd på, mange repetisjoner og spille fotball. Trenerne er inne og “coacher” aktivt under spille øktene og da inne å coacher etter de tingene vi har jobbet med i deløvelsene. Skap bilder og situasjoner slik at spillerne både lærer og får se gode øving bilder, som de kan ta med seg videre.

Som vanlig, god og herlig stemning på treningsfeltet når JenteSkills arrangeres. Tiden går fryktelig fort og plutselig var vi kommet til veis ende. Klokka er blitt to og det er på tide å samle inn utstyr, tøy ut litt og pakke bagen. Deretter, komme seg hjem, lade batteri og gjøre seg klar til JenteSkills samling tre og da dag to.